WILLOW CREEK

WILLOW CREEK
Inden for kirkevækstbevægelsen er de 2 mest kendte grene vel 1 Formålsdreven kirke

grundlagt af Rick Warren ”Amerikas præst”du kan se en nærmere omtale ved at klikke her 2 Willow Creek

grundlagt af Bill Hybels


Formålsdreven kirke er den bevægelse, af de to, der har fået størst udbredelse  (”succes” set med verdens øjne) med 500.000 kirker i deres netværk og et enkelt afrikansk land, som ønsker at være et formålsdrevet land.


Willow creek bevægelsen har jeg personligt ikke studeret grundigt nok til at skrive om det, men jeg har studeret nok til at vide at  De 2 bevægelser har fælles ophav:


Den reformerte teolog og præst Robert Shuller (grundlægger af Crystal Cathedral i Garden Grove nær Los Angeles Californien) var i det 20. århundrede den TV prædikant, hvis budskaber nåede ud til flest mennesker på jorden. Hans teologi var gennemsyret af New Age og marketingpsykologi. Og han grundlagde ”skole for kirkevækst”


Både Rick Warren og Bill Hybels tog en uddannelse på den skole, og der er ingen tvivl om at det har haft en enorm indflydelse på deres senere liv og tænkning.


I 2001 blev der afholdt en Willow Creek konference i København.  Poul Erik Haahr (overlæge på afdelingen for hjerte/kar sygdomme på Ålborg sygehus) var indledningsvis positiv overfor inspirationen fra Willow Creek , men i november 2002 fik han en fornemmelse af at alt ikke var så godt, som det så ud til på overfladen, og det bevirkede at han kastede sig ud i at analysere nærmere, hvad  Willow Creek egentlig er for en størrelse, og det førte til flere rapporter om bevægelsen. Den han skrev i 2006 kan ses/læses i den indlagte PDF. fil herunder (scroll ned for at læse hele rapporten). Rapporten her er beregnet på intern brug i Luthersk mission. Derfor er det ikke så underligt at han ukommenteret henviser til en rapport udarbejdet af Birger Reuss Schmidt, Mikkel Vigilius og Peter Olsen. Det kunne jeg ikke have gjort, for de bedømmer Bill Hybels lære helt og holdent ud fra luthersk teologi i stedet for alene at bedømme ham ud fra Guds ord. Det finder jeg sørgerligt: at man bedømmer et menneskes lære på basis af et anet menneskes lære i stedet for ud fra Guds ord! Poul Eriks rapport siger dog ellers mange rigtige ting, så hvis du ellers vil have min advarsel her i tankerne når du læser rapporten, så vil du kunne lære noget om Willow Creek ved at læse den.